Blog

Hoe overleef ik…… Thuiswerken!

Het is wat, heel Nederland massaal aan thuis onderwijs, kids die rondlopen,  en toch je eigen werk afkrijgen. Videobellen met je klanten of collega’s, met pubers op de achtergrond die YouTube filmpjes volgen en enthousiasme achter de PlayStation met de oortjes in roepend tegen hun vrienden in dezelfde “party”. Het is voor iedereen aanpassen en behelpen, en het ziet er naar uit dat het nog wel even gaat duren. Daarom is het super belangrijk dat je een plekje voor jezelf creëert, een werkplek waar jij je op je gemak voelt, en dat je kids weten, als je daar zit, dan ben je aan het werk dan storen we even niet. Lekker makkelijk gezegd hé! Maar het is toch altijd net op dat moment belangrijk dat ze weten wat we vanavond eten…. 😉

Wij gaan je tips geven !! Misschien heb je wel de luxe van een eigen aparte werkkamer, kun je een hoekje in de woonkamer vrij maken, hang je met een tablet op de bank of zit je met je laptop aan de keukentafel.
Het belangrijkste van alles is dat je goed zit, de hoogte van je bureau / tafel in verhouding met je zithoogte (je stoel). Maar wij zouden geen interieurstylisten zijn als het ons ook niet om de uitstraling zou gaan.

Om een hoek voor jezelf te maken is het ook een leuk idee om de ruimte af te bakenen….
Niet met een hekwerk of schutting natuurlijk, maar met een mooi maatwerk buro, kastenwanden, een hele andere kleur op de wand of behang, Color Blocking ook wel genoemd. Er zijn zoveel mooie oplossingen om een werkplek te creëren, vakkenkasten met plank, en suite kasten, schuifdeuren maken met daarachter een werkblad, of stoere schragen met een blad wat weer op te bergen is.

Ook kleuren helpen je onbewust mee, goede kleurkeuzes daarvoor zijn;


Geel geeft je energie, de goudgele kleuren zijn ook nog eens hip in je woonkamer en kan je makkelijk terug laten komen in accessoires. Of kijk eens naar zachtgeel, de pasteltint, die verzacht en geeft het een lief lente gevoel. Of frist een Scandinavisch wit interieur op met de zon in huis.

Paars stimuleert en inspireert, het helpt je “out of the box” te denken, net dat stapje extra. Denk eens aan een diep paars behang of magneetbord. Een lila kleur op de wand of ladekastje in accentkleur met mooie greepjes. Paars past zich heel makkelijk aan in de ruimte.

Blauw is rustgevend en stimuleert productiviteit,  blauw heb je in zoveel tinten, maar blijft een koele kleur, belangrijk hierbij is een tegenhanger in de ruimte, denk aan warme houtsoorten, of stoffen met patronen. Deze vervriendelijke veel blauwkleuren.
De diepe blauw en denim kleuren makkelijk te combineren. Of denk eens aan koningsblauw in combi met rood, petrol en roze!

Groen bevorderd de creatieve geest en associeert met milieu, duurzaam en gezondheid, men beweerd zelfs dat de kleur groen stress verlagend werkt. Dat zou mooi meegenomen zijn met de thuis frustraties…   Groen breng je binnen met planten maar ook met verschillende mooie tinten voor op de muur, de grijsgroene kleuren lenen zich hier perfect voor. Ook zie je de mooie olijfgroene en mosgroene kleuren terug in de trend zitmeubelen.
Groen bewaard rust dus je mag alle tinten door elkaar gebruiken. Ook speels met rotan, jute en canvas.

Een opvallende andere kleur toevoegen “de vreemde eend”  is ook een leuk detail op de werkplek. Deze knipoogt naar je styling! Het hoeft niet perfect. Bijvoorbeeld, voor die dieppaarse wand kan best een hip tomatenrood bureaulampje in een geinig modelletje.
Een groot wildboeket bloemen kan veel doen, dat past overal bij, en maakt je zeker vrolijk :).

Om te kijken welke kleur het beste bij jou past is het ook belangrijk kritisch naar de ruimte waarin je wil gaan werken te kijken. Komt er voldoende daglicht binnen, of juist helemaal geen direct daglicht. Alle kleuren zijn er in zoveel tinten dat er altijd een is, die de ruimte tot z’n recht brengt. Geen direct daglicht….,  dan speelt goede verlichting ook nog een rol, een hanglamp is ook een gave accessoire bij een werkplek, zorg hierbij ook echt voor de functionaliteit i.p.v. alleen maar vormgeving. Houd rekening met de kleur licht die de lamp schijnt dat er wel onder te werken is.
        


Verder is het heel behangrijk voor jezelf om de Clean Desk policy te hanteren.
Als je werkt op het hoekje van je keukentafel en je ziet bij iedere maaltijd, je to –do- list, of midden in je woonkamer en vanuit de bank zie je de stapel papieren de hele avond liggen, is voor je innerlijke rust ook niet echt top. Onbewust blijf je doordenken, daar bedoelen we mee dat je onbewust de hele dag ‘aan’ staat. En zeker nu je in 1 huis met elkaar op de lip zit of juist altijd helemaal alleen thuis bent. Het is zo belangrijk je werk even weg te kunnen leggen, tijd voor jezelf te maken en je op te laden.
Zorg voor goede opbergers, bijvoorbeeld een ladeblok onder je bureau, een plank in je kast die je tijdelijk even leeg maakt om je werkmappen op te ruimen. Bakjes en vakken om alle pennen, losse papieren en memo’s te bewaren. Of een mooie roomdivider zodat je de ruimte tussen woonkamer en werkplek scheidt. Een groot voordeel van een roomdivider is de opbergruimte dus, opbergen en afbakenen. 2 vliegen in 1 klap.

Verder is het voor jezelf gewoon altijd fijn als je je omringt met spullen die je mooi vind, waar je blij van wordt. Dus niet het standaard burolampje maar de grappige vorm, of niet de zwarte stoel, maar neem de zachtroze… Als je werkt met mooie dingen, kun je niet wachten ze te gebruiken 🙂 !!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *