Blog

Nieuwe ‘look of the month’ van Kobe!

Dit keer heeft Kobe ‘New Classics’ gekozen als Look of the month geïnspireerd op een stijl uit het “stylebook”. Check hier de leuke tips van Kobe..

De klassieke stijl is momenteel een revolutie aan het ondergaan. Net zoals in de modewereld, waar klassieke stukken worden heruitgevonden, wordt deze trend ook overgenomen in de interieurwereld. Traditionele stijlen worden hervormd door persoonlijke invloeden met creatieve combinaties van verschillende stoffen, meubels en accessoires, waardoor er een nieuwe look wordt gegeven aan de klassieke stijl.

In deze look is de “Adore“, een klassieke stof met een paisley patroon en een trendy denimkleur, gebruikt op een eigentijdse stoel. De denimkleurige Barletta en de dieprode achtergrond gecombineerd met een minimalistische styling zorgen voor deze klassieke stijl in een nieuw jasje.

Kleurenpalet:

In deze look zijn rijke kleuren gebruikt. Diepe en klassieke tinten van rood, blauw, groen, goud en zwart. Juweelachtige tinten zoals smaragd, saffier, robijn, kobalt en topaas, geven een intense diepte aan de stoffen zoals Volterra, Moresco, Scala en de zijdenachtige en satijnachtige stoffen zoals de Potenza, Lavina en Chacar. De denimkleur in stoffen met een natuurlijke look & feel zoals de Larino, Levanto en de Barletta zijn gebruikt om het een eigentijdse touch te geven.

Styling Tips:
De meest voorkomende kleuren in een interieur in deze stijl, zijn vaak diep en intens.

Denk bijvoorbeeld aan bordeauxrood, diep paars, blauw, antraciet en zwart met gouden en zilveren details.

Behoud architectonische details zoals sierlijsten en ornamenten op muur en plafond.

Dit geeft een originele klassieke stijl aan de ruimte, door moderne interieuritems toe te voegen kun je een goed statement maken in deze sfeer.

Houd de decoratie minimalistisch en abstract maar voeg juist wat “drama” toe door gebruik te maken van rijke kleuren en materialen.

Combineer klassieke elementen met moderne elementen. Kies bijvoorbeeld voor een klassiek patroon in je gordijnen gecombineerd met een strak vormgegeven meubel of andersom. Zorg ervoor dat je meubel -of gordijnstof het klassieke statement maakt.

Combineer luxe, glanzende stoffen en velours zoals de Scala en de Volterra met stoere leersoorten zoals de Novara. Een designtafel met juist knalgele stoelen en moderne kunst aan de muren zoals een gaaf bloemen behang of print. Ook de klassieke kroonluchters kun je in moderne jasjes vinden. Het contrast tussen klassiek en modern zorgt voor een bijzonder effect.

Een leuke toevoeging aan een modern klassiek interieur zijn glazen vazen, grote lijsten met prints en foto’s, kunst, glimmende materialen, veel sierkussens en tapijt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *